Disparitats Salarials per a Persones LGTB

Informe OCDE: Persisteixen Disparitats Salarials per a Persones LGTB

En un informe recent, l’OCDE revela que les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) enfronten significatives barreres al mercat laboral. Segons l’anàlisi de 46 estudis acadèmics, les persones LGTB tenen un 7% menys de probabilitats d’aconseguir feina i guanyen un 4% menys que la població general.

 

Desafiaments a l’Ascens Professional

L’informe destaca l’existència d’un “sostre de vidre” per a les persones LGTB, amb un 11% menys de possibilitats d’assolir llocs directius en comparació dels col·legues no LGTB.

 

Discriminació en el procés de contractació

Les dificultats comencen en el procés de contractació, on aquells que divulguen la seva afiliació a organitzacions LGTB tenen 1,5 vegades menys probabilitats de ser cridats a entrevistes de treball.

 

Impacte a la Salut Laboral i el Benestar

La discriminació afecta negativament la salut i el benestar laboral de les persones LGTB segons un estudi de la UE que revela alts índexs de discriminació basada en l’orientació sexual i identitat de gènere.

 

Espanya com a Referent de Tolerància

Espanya destaca com el setè país més tolerant amb la comunitat LGTB, però persisteixen desafiaments significatius per eliminar barreres i promoure la igualtat en entorns laborals i socials.

 

Trucat a l’acció

L’OCDE emfatitza la necessitat urgent de protegir els drets humans fonamentals de les persones LGTB, garantint entorns laborals inclusius i respectuosos que fomentin la igualtat i la productivitat econòmica global.

Aquest informe subratlla la importància d’abordar les disparitats salarials i d’accés a l’ocupació per a les persones LGTB, tot promovent un canvi positiu cap a societats més equitatives i justes.

 

Noticia de Onda Cero: “La OCDE constata que las personas LGTBI tienen menos acceso al trabajo y ganan menos”

Descobreix ara la pàgina web de Rainbow Telecom, el teu centre d’operacions per a telecomunicacions inclusives i compromeses amb el col·lectiu LGTBI+.