Mesures per Combatre la Discriminació LGTBI+

Urgència de Mesures per Combatre la Discriminació a Persones LGTBI+ a l’Àmbit Laboral

Amb motiu del Dia de les Persones Treballadores, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+) destaca la necessitat urgent que les empreses implementin mesures concretes per frenar la discriminació cap a les persones LGTBI+ a l’entorn laboral . El coordinador del Grup Laboral de la Federació, David Senabre, emfatitza que la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere continua sent una realitat al món laboral i només es podrà combatre amb el compromís del sector empresarial.

Senabre posa èmfasi en la recent aprovació de la Llei LGTBI+, que estableix que les empreses de més de 50 persones han de comptar amb mesures contra la LGTBIfòbia abans del 28 de febrer de 2024. A més, insta les micropimes i autònoms a participar voluntàriament en accions a favor de la igualtat, encara que no estiguin obligats per llei.

És crucial que aquestes mesures siguin desenvolupades i acordades en negociacions col·lectives, involucrant la representació legal de les persones treballadores. La FELGTBI+ exigeix ​​el correcte desenvolupament de la llei i la implementació efectiva de polítiques LGTBI+ a les empreses.

Les dades de l’Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (FRA) revelen la urgència d’aquestes mesures, amb 1 de cada 4 persones LGTBI+ experimentant actituds negatives a la feina relacionades amb la seva orientació sexual o identitat de gènere. Gairebé 9 de cada 10 persones LGTBI+ senten la necessitat d’amagar l’orientació sexual o la identitat de gènere durant les entrevistes de treball.

Les experiències personals de discriminació compartides per individus com Ama, Marta i Alicia il·lustren els desafiaments que enfronten les persones LGTBI+ a l’entorn laboral. Des de ser qüestionats sobre la seva identitat durant entrevistes de treball fins a patir represàlies i exclusió al lloc de treball després de sortir de l’armari, aquestes històries destaquen la importància urgent d’implementar mesures per garantir un entorn laboral segur, inclusiu i lliure de discriminació per a totes les persones LGTBI+.

 

Noticia UGT.cat “La Discriminació a les Persones LGTBIQA+ en els centres de treball”

Descobreix ara la pàgina web de Rainbow Telecom, el teu centre d’operacions per a telecomunicacions inclusives i compromeses amb el col·lectiu LGTBI+.